Episorda
Kettil Mannerheim — skribent & historisk guide

Kettil MannerheimHej och välkommen! Jag gör stadsvandringar i Stockholm, åtar mig olika sorters textuppdrag och bistår med handfast hjälp om du vill nå skolan med ett pedagogiskt material. Ta gärna en titt på mina tjänster och hör av dig om du är intresserad av ett samarbete.  

Kettil Mannerheim har arbetat på Stadsmuseet, Kungliga Slottet, Skogskyrkogården och Historiska museet. Vid sidan av Episorda arbetar han som samordnare för webbplatsen Stockholmskällan.

1940-talets tjuvåkare förmanades på bio. Se filmen från Spårvägsmuseet!

”Ärade gratisåkare, går man in i en affär och tillskansar sig något utan att betala stämplas detta såsom mycket fult”. Så låter det när spårvägsbolagets VD förmanar stockholmstrafikanter med bristande betalningsvilja. Precis samma liknelse upprepas ca 60 år senare i Antipiratbyrånsfilmer som spelas upp innan DVD-filmen får rulla igång. Och de har uppenbarligen i konsekvensens namn inte lagt ut sina filmer på tuben.

Share this

Stadsvandra i Stockholm!

Möt fattiga och rika, berömda och glömda stockholmare på platserna där det hände! Välj bland tematiska vandringar och boka en tur när det passar er.  

Text & research

Jag skriver främt populärhistoriska artiklar men är även intresserad av andra spännande text & researchuppdrag. Se textprov.

Pedagogisk konsultation

Vill ni nå skolan med ett pedagogiskt material? Kettil Mannerheim är utbildad gymnasielärare med mångårig erfarenhet av skolans värld. Läs mer.

stockholm