Episorda
Kettil Mannerheim — skribent & historisk guide

Kettil MannerheimHej och välkommen! Jag gör stadsvandringar i Stockholm, åtar mig olika sorters textuppdrag och bistår med handfast hjälp om du vill nå skolan med ett pedagogiskt material. Ta gärna en titt på mina tjänster och hör av dig om du är intresserad av ett samarbete.  

Kettil Mannerheim har arbetat på Stadsmuseet, Kungliga Slottet, Skogskyrkogården och Historiska museet. Vid sidan av Episorda arbetar han som samordnare för webbplatsen Stockholmskällan.

Hypnotisör, sexdoktor, folkbildare

Priser

Gruppbokning:
3500 kr. exkl. moms

Skolklass:
1500 kr. exkl. moms

Biljett vid allmän vandring:
100 kr. inkl. moms

Se den lantliga lilla staden Stockholm förvandlas till en modern, demokratisk storstad genom en mans liv! Den kontroversiella kändisläkaren Anton Nyström (1842-1931) drog tidigt slutsatsen att sjukdomar är bäst att förebygga – och ska man göra det gäller det att förbättra samhället.

Under sina 62 år i huvudstaden hann Anton Nyström bland annat söka utträde ur Svenska kyrkan, lansera den moderna fackföreningsrörelsen, reformera mentalvården, grunda folkbildningshögborgen Arbetareinstitutet, skriva ett mastodontverk om världens kulturhistoria, revolutionera sexualupplysningen och såväl döma som försvara homosexuella.

Anton Nyström, 22, cirka 40 och 62 år gammal.

På vår väg genom Norrmalms sekelskiftesruiner mot Kungsträdgården och Berzelii park lär vi känna den allkunnige Dr Nyströms syn på allt från hudåkommor till kvinnoemancipation. Vi stiftar bekantskap med hans vänner och fiender och går på maskerad med hans älskarinna.

Boka vandring här!

Start på Drottninggatan utanför Åhléns huvudentré. 

Share this

Text & research

Jag skriver främt populärhistoriska artiklar men är även intresserad av andra spännande text & researchuppdrag. Se textprov.

Pedagogisk konsultation

Vill ni nå skolan med ett pedagogiskt material? Kettil Mannerheim är utbildad gymnasielärare med mångårig erfarenhet av skolans värld. Läs mer.

stockholm