Episorda
Kettil Mannerheim — skribent & historisk guide

Kettil MannerheimHej och välkommen! Jag gör stadsvandringar i Stockholm, åtar mig olika sorters textuppdrag och bistår med handfast hjälp om du vill nå skolan med ett pedagogiskt material. Ta gärna en titt på mina tjänster och hör av dig om du är intresserad av ett samarbete.  

Kettil Mannerheim har arbetat på Stadsmuseet, Kungliga Slottet, Skogskyrkogården och Historiska museet. Vid sidan av Episorda arbetar han som samordnare för webbplatsen Stockholmskällan.

Stockholmiana: Grundkursen

Priser

Gruppbokning:
3500 kr. exkl. moms

Skolklass
1500 kr. exkl. moms

Biljett vid allmän vandring:
100 kr. inkl. moms

Under denna klassiska Gamla Stan-vandring får du några av stadens stora berättelser serverade på ett fat. Minst en sann historia per sekel från 1200- till 1900-talet utlovas!

Hör om Stockholms grundläggning på 1200-talet, munkarna på 1300-talet, Sten Sture & S:t Göran på 1400-talet, blodbadet på 1500-talet, slottsbranden på 1600-talet, Bellmans alhoholiserade 1700-talsstad, Vackra Dalkullan i 1800-talets nya medielandskap och den reglerade prostitutionen i början av 1900-talet. 

Boka vandringen?

 

Dansk spionkarta över Stockholm från 1640-talet i Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn.

Share this

Text & research

Jag skriver främt populärhistoriska artiklar men är även intresserad av andra spännande text & researchuppdrag. Se textprov.

Pedagogisk konsultation

Vill ni nå skolan med ett pedagogiskt material? Kettil Mannerheim är utbildad gymnasielärare med mångårig erfarenhet av skolans värld. Läs mer.

stockholm